MAAK VAN JE HUIS EEN ZWEEDS GEEL THUIS!


Wanneer je de gevel van je huis schildert krijgt het huis een sterke identiteit. Door te kiezen voor een zonnige of zacht gele kleur laat je je huis stralen! In Noorwegen en Zweden kennen geeltinten, naast de populaire roodtinten lange tradities. Geel tinten zijn erg populair. Ook in Nederland en België wordt er steeds vaker gekozen voor een gele kleurtint, zowel zachte als heldere tinten.

Okergele tinten komen goed tot hun recht op open vlaktes. Zachtere gele tinten maken van je huis een juweel dat opgaat in een mooie groene en landelijke omgeving. In Scandinavië wordt er langs de kust ook vaak gekozen voor frisse gele kleurtinten, dit geeft een mooi contrast met de natuurrijke omgeving.

GELE KLEURTINTEN

Zachtgeel, okergeel, fris geel of traditioneel Zweeds geel. Door te kiezen voor een gele kleurtint kan je veel kanten op als het gaat om sfeer. Wil je een rustige maar warme sfeer, kies dan voor een zachte licht gele tint zoals JOTUN 1038 Sandbanke.  Zou je willen dat je huis wat meer opvalt, kies dan voor een heldere fellere geel tint. JOTUN 10462 Livlig zou dan een goede keuze zijn.

HOOFDKLEUR JOTUN 1038 SANDBANKE

JOTUN 1038 SANDBANKE – LICHT EN GEDEMPT

Zachtgele kleuren zorgen voor een warm en rustig eindresultaat. Deze kleurtinten zijn ideaal te combineren met populaire frisse wittinten zoals  JOTUN 1001 Egghvit en JOTUN 1453 Katoen. Voor een minder groot contrast kies je voor warmere wittinten zoals JOTUN 10416 Pearl White en JOTUN 1574 Limeston.

JOTUN 0152 STAVERNGUL – TRADITIONELE OKERTINT

Eén van de populairste okertinten in Noorwegen en Zweden is de JOTUN 0152 Staverngul. Deze tint heeft de kleur van warm eikenhout. Al jaren wordt deze kleur gebruikt voor Zweedse en Noorse houten huizen. De kleur JOTUN 0152 is zo populair omdat de kleur zich zeer goed laat opnemen in de natuurrijke omgeving, maar ook in stedelijke gebieden komt deze kleur goed tot zijn recht. Meestal kiest men als tegenkleur voor een frisse wittint zoals JOTUN 1624 Lightness. Maar waarom zou je niet kiezen voor een mooie donkere groene kleur? Vooral in een natuurrijke omgeving zorgt deze kleurencombinatie voor een eigentijdse uitstraling.

HOOFDKLEUR: JOTUN 0152 STAVERNGUL, KOZIJNEN: JOTUN 0745 GREEN UMBRA, WITTE ONDERDELEN JOTUN 1453 COTTON.

Mooie kleurencombinaties zorgen voor een harmonieus geheel en maken van je huis een thuis. Zoals eerder hierboven genoemd zie je dus dat de combinatie van okergeel met donkergroen voor een eigentijdse opvallende uitstraling zorgt. Met het kiezen van de juiste kleurencombinaties bereik je het mooiste resultaat als je rekening houdt met het karakter en de geschiedenis van het huis. Vergeet vooral niet bij het maken van de keuze, wat voor een uitstraling je wilt bereiken, kies de stijl en expressie die deze uitstraling benadrukt. Durf te kiezen voor kleur!

GEEL ALS ACCENTKLEUR

Met een gele kleur kan je er ook voor kiezen om van één bepaald onderdeel van je huis een eyecatcher te maken.  Een advies zou zijn om als tegenkleur te kiezen voor een groot contrast. Hiermee valt de gele tint nog meer op. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een donkere tint en deze te combineren met een heldere geeltint zoals de JOTUN 10462 LIVLIG creëer je een resultaat wat onder andere perfect past in het hedendaagse straatbeeld. Modern, trendy en eigentijds.

DEUR: JOTUN 10462 LIVLIG

Niet alleen voor de buitenkant van je houten huis kan je kiezen voor een vrolijke gele tint. Heb je toevallig nog zo’n leuk oud bistro zetje staan die een likje verf kan gebruiken? Of wil je je tuinbankje van een andere kleur voorzien? Kies voor een zonnige geeltint en maak de gezellige zomeravonden met vrienden en familie nog gezelliger!

Dit oude tuinbankje heeft een nieuw leven gekregen met een paar lagen DEMIDEKK ULTIMATE VINDU in de kleur JOTUN 10462 Livlig.