Wat je moet weten voor een rood huis!

In Noorwegen zijn vele huizen in typische rode kleuren. In Nederland en België zien we ook steeds meer typisch Scandinavische huizen in rode tinten. Fris en mooi in de omgeving. Vaak worden er kleurnamen gebruikt als Noors rood of Zweeds rood voor deze verf.

Historisch gezien, hebben de Noren een lange traditie om de huizen in Noorwegen rood te schilderen – en vaak in verschillende tinten rood, afhankelijk van de omgeving aldus Sigve Fjelde, bioloog en chemicus aan Jotun in Sandefjord.

Belangrijk bij heldere tinten als rood is de kwaliteit van de verf of beits die u gebruikt. Belangrijk is te kiezen voor een kwaliteit verf met pigmenten die de glans en kleur kan behouden. Bovendien moet de coating gemakkelijk te verwerken zijn. Veel concurrerende producten hebben deze eigenschappen niet. Onze Demidekk producten wel.

Jotun heeft testpanelen gemaakt en in een hoek van 45 graden geplaatst om maximaal zonlicht te benutten. De kleuren test Jotun op verandering gedurende tijd. Een speciale formule van pigmenten zorgt ervoor dat de kleur en glans zo lang mogelijk behouden blijft.

Onze ervaring leert dat het regelmatig reinigen van het huis van de levensduur van de verf aanzienlijk zal verlengen. Een schone en droge ondergrond is beter bestand tegen degradatie dan een vies en vervuild oppervlak. Regelmatig wassen van het huis zal ook de kleur opfrissen van uw huis. U kunt hiervoor Jotun Husvask gebruiken.

De foto’s op deze pagina zijn enkele voorbeelden maar er zijn veel verschillende rode kleuren. Neem contact met ons of uw dealer op voor een gedegen kleuradvies of kleurenwaaier.

Jotun-Drygolin-Rorosrod2

Hoofdkleur: 25 Rørosrød, Details: 1001 Egghvit

Hoofdkleur: 2746 Mørk Rubin