Vergrijsd en verweerd hout weer als nieuw!
met de JOTUN DEMIDEKK TERRASSFIX

Heb jij (hard)hout wat vergrijsd en verweerd is en wil je dat het er weer als nieuw uit komt te zien? Denk aan bijvoorbeeld vlonders, schuttingdelen of houten tuinmeubilair. Gebruik dan de JOTUN TERRASSFIX. Dit product haalt de kleur van het hout weer naar boven.

RESULTAAT IN BEELD

Vaak denkt men dat vergrijsd tuinhout is afgeschreven of dat dekkend schilderen de enige optie is, maar dat is dus niet zo! De TERRASSFIX reinigt het hout, zorgt ervoor dat het vuil verwijderd en ontdoet het hout van de grijze kleur. Op onderstaande foto wordt het krachtige effect dat de TERRASSFIX heeft goed weergegeven.

De TERRASSFIX is hier toegepast op Western Red Cedar hout.

MAAR HOE GEBRUIK JE DE TERRASSFIX?

Het verwerken van de TERRASSFIX is vrij eenvoudig, let echter wel op het etsende effect van dit product. Voorkom morsen op ramen, gelakte oppervlakken, kunststof of onbehandeld aluminium.

  1. Bevochtig het hout met koud water
  2. Giet DEMIDEKK TERRASSFIX in een geschikte emmer of bak voor het aanbrengen met roller/kwast. Verdeel het product daarna gelijkmatig over het hout en laat het inwerken voor 15-20 minuten.
  3.  Zorg dat alles vochtig blijft door het toepassen van meer DEMIDEKK TERRASFIX indien nodig.
  4.  Gebruik een borstel en schrob het hout en verwijder los vuil schimmel, enz.
  5.  Spoel het oppervlak vervolgens goed met schoon water. Gebruik een tuinslang en geen hogedrukreiniger

AFWERKING

Onbehandeld hout heeft door weer en wind veel te verduren en zal op ten duur opnieuw gaan vergrijzen. Nu kan je de uitstraling van vergrijsd hout natuurlijk mooi vinden en het hout zo laten, enkel is het hout niet beschermd en zal het op zijn tijd ook gaan rotten. Dit is vaak een punt waarop hout wel afgeschreven is. Dat is toch zonde? Vooral als je het kan voorkomen! Om toch zoveel mogelijk de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden en benadrukken kan je de DEMIDEKK TERRASSLASYR toepassen. Dit product is niet filmvormend en aan te brengen in slechts één laag. Doordat het product geen filmlaag vormt lijkt het alsof het hout onbehandeld is.

          

boven/beneden: BURMATEAK 623, ONBEHANDELD, STEINGRAU NEU 637, SHIMMERGRA 9073

KLEUREN

De DEMIDEKK TERRASSLASYR kan worden aangekleurd via het Jotun Multicolor Mengsysteem. Uiteindelijk heeft dit product een semi-dekkende uitstraling. Alle kleuren van de DEMIDEKK TERRASSLASYR zijn ontwikkeld om het hout te beschermen en te verfraaien.

Vanzelfsprekend is de DEMIDEKK TERRASSLASYR in meer kleuren dan bovengenoemd te maken. Een aantal van deze kleuren kan je vinden in de productbrochure. –> die download je hier

Meer kleuren zijn te bekijken bij onze verkooppunten. Wil je toch liever een dekkende afwerking? Kies dan voor de DEMIDEKK ULTIMATE TÄCKFÄRG/HELMATT/VINDU of de BRILLIANT WHITE voor je schutting, tuinmeubilair of rabatwerk. Ook dan is het wel nog steeds noodzakelijk om het hout goed te reinigen alvorens af te werken.

PRODUCTINFORMATIE

♦ TERRASSFIX –> download
♦ DEMIDEKK TERRASSLASYR –> download

Ondanks dat de naam van het product TERRASSFIX is, kan dit product dus ook worden toegepast om al het vergrijsde tuinhout weer te doen opleven. Knap al je hout op en geniet weer van het buitenleven!