Artikel in Strand Magazine

Deze maand staat er een leuk artikel in Strand Magazine over de Golfslag in Wassenaar die met Demidekk is behandeld.

Download hier de PDF van het artikel

Lees hieronder het artikel

=====================================================================

DEMIDEKK, Norway Coatings

Service en kwaliteit

Harold Tjepkema onderneemt al negen jaar in De Golfslag aan de Wassenaarse Slag en hij werkt nog veel langer in het bedrijf. Weer, wind en de invloed ervan op het paviljoen kennen voor hem dan ook weinig geheimen.

Het paviljoen schilderen om het te beschermen tegen de ruige omstandigheden aan het strand is een must voor iedere ondernemer. Het hoort erbij, maar voor niemand de reden om het vak in te gaan. Daarom is het een uitkomst als er een verf op de markt komt dat het hout in één schilderbeurt voor langere tijd kan beschermen. Harold Tjepkema van paviljoen De Golfslag aan de Wassenaarse Slag is dan ook liever bezig met mooie gerechten en een fijne ontvangst van de gasten dan met het onderhoud. Hij probeerde dit seizoen voor het eerst DEMIDEKK uit en is aangenaam verrast. “Het lijkt me tijd en geld te gaan besparen.”

Service

In de voorgaande jaren maakte Tjepkema gebruik van een ander merk verf. Daar was hij echter steeds minder enthousiast over. “De eerste jaren werkte het nog wel, maar er veranderde iets in de samenstelling waardoor het ontzettend slecht bleef zitten. Bij de eerste de beste storm waren alle planken kaal. Dat was de reden dat ik op zoek moest naar een alternatief.” Tjepkema stapte over op DEMIDEKK. Dat was eerlijk gezegd wel even wennen. “Het is heel ander spul dan ik gewend ben”, beaamt hij. “Veel dikker en daardoor werkt het heel anders dan ‘gewone’ verf. En het voorwerk moet ook zorgvuldig gebeuren. Schoonmaken en voorbehandelen vooral. Maar daar adviseerde de leverancier me actief in, dus het was helder wat er moest gebeuren. Ik vond het ook erg prettig dat ze later nog even kwamen vragen of alles goed was verlopen. Die service zorgt ervoor dat er weinig mis kan gaan.”

Tijd en geld besparen

Normaal gesproken zag Tjepkema na een maand of vier al een duidelijk kleurverschil met het begin van het seizoen. Na de behandeling met DEMIDEKK zijn inmiddels ook ruim vier maanden verstreken. “Het is echt heel anders. Ik zie nog helemaal geen kleurverschil, terwijl het seizoen al lang onderweg is. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik het schilderwerk voorlopig even overslaan. Alleen wat bijtippen waar nodig. Dat kan als de kleuren niet vervagen. Dat bespaart me arbeidsuren en natuurlijk verf. DEMIDEKK is wel iets duurder in aanschaf dan de oude verf die ik gebruikte, maar het lijkt me geld op te gaan leveren en tijd te besparen.”

Duurzaam

“Ik ben een kind van de streek en werk al sinds mijn twaalfde aan het strand. Ik begon bij de eigenaar waar ik het paviljoen ook van heb gekocht. De liefde voor het strand zit diep. Uiteindelijk ondernemen we hier in en met de natuur. Daarom vind ik het ook belangrijk dat DEMIDEKK een EU Ecolabel heeft. We moeten bij de keuze van onze materialen verder kijken dan de korte termijn. Als we de natuur geweld aandoen, heeft uiteindelijk niemand aan het strand een boterham. Allemaal redenen dat ik DEMIDEKK al aan verschillende collega’s heb aangeraden.”