SCANO SYSTEEMCOAT WB


SCANO SYSTEEMCOAT WB is een roestwerende systeemcoating op basis van een zelfvernettende acrylaat, welke zowel als grond–, tussen- en eindlaag toegepast kan worden.  SCANO SYSTEEMCOAT is toepasbaar als afwerking op stalen ondergronden en als systeemcoating op nieuw verzinkt staal, non-ferro metalen, hard pvc, gevelbeplating. Door zijn goede hechting is het product toepasbaar over vele bestaande coatingsystemen, zoals alkyds, acrylaten, epoxy’s,  poedercoatings, chloorrubber- en vinylsystemen. Zeer geschikt voor de behandeling van constructiedelen, trappen, leuningen, gevelbeplating, plaatmaterialen en kunststof onderdelen in binnen- en buitentoepassing.

  • Uitstekende hechting
  • Goede verwerking met kwast, roller, airless en airmix spuiten
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Zeer goed weerbestendig
  • Goed kleur- en glansbehoud
  • Sneldrogend
  • Beperkt de diversiteit in materialen
  • Esthetisch fraai halfglans uiterlijk
TypeGemodificeerde zelfvernettende acrylaatcoating.
KleurenRAL en NCS kleuren.
DroogtijdStofdroog circa 30 min. kleefvrij circa 2 uur. Overschilderbaar Circa 6 uur.
VerwerkingKwast, roller of verfspuit.
VerbruikBij 60 micrometer 6 m²/L.
VerdunningWater (warm)
UiterlijkHalfglans.

Voorbehandeling

De ondergrond bij voorkeur intensief reinigen door middel van hogedrukreiniging in combinatie met een licht alkalisch reinigingsmiddel (emulgerend), zoals SCANO PINGO CLEANER.

De ondergrond dient schoon, droog, vrij van vet en verontreinigingen en draagkrachtig te zijn.

Het mat schuren van de ondergrond en oude coatinglagen verbetert de hechting van het verfsysteem op de desbetreffende ondergrond.

Metaal

Kaal staal dient ontdaan te worden van roest en walshuid door middel van stralen tot tot Sa 2½ (ISO 8501-1:1988). Ruwheid: gebruik straalgrit geschikt om graad Fine to Medium G (30-85 µm, Ry5) (ISO 8503-2) te bereiken.

Indien stralen niet mogelijk is, dient handontroest te worden door middel van roterende schuurborstels, schuurschijven, roestborstels tot

reinigingsgraad St. 3. Aansluitend dient de ondergrond ontvet te worden.

Kale delen behandelen met SCANO SYSTEEMCOAT WB in een minimale droge laagdikte van 80 micrometer.

Verzinkte ondergronden

Zinkzouten vooraf verwijderen door middel van schuren met

Scotch-Brite in combinatie met goed naspoelen. Gladde zinklagen bij voorkeur licht aanstralen of anders de ondergrond opruwen door middel van schuren.

 Kunststof

Kunststof ondergronden dienen vooraf altijd te worden getest op de hechting (proefvlak opzetten).  Slecht hechtende kunststoffen na reiniging matteren met Scotch-Brite en voorzien van een geschikte primer.

Bestaande ondergronden

In veel gevallen kan met hogedrukreiniging worden volstaan. Schuren is veelal niet noodzakelijk indien de oude lagen intact zijn en goed hechten op de ondergrond. Op gladde en nieuwe ondergronden is het matteren van de ondergrond wel aan te bevelen. In geval van twijfel adviseren wij altijd een proefvlak te zetten ter beoordeling van de hechting.

Download technisch datablad (TDS)Download Safety Sheet (SDS)