SCANO RAPID


Scanofloor Rapid is een oplosmiddelvrije, gepigmenteerde of transparante Polyureahars met een zeer snelle uitharding. Het product kent een lage viscositeit en is eenvoudig te verwerken voor zowel horizontale als verticale doeleinden. De Scanofloor Rapid is buitengewoon geschikt voor ondergronden die mechanische en/of chemische belasting hebben. In uitgeharde toestand is het product goed bestand tegen chemicaliën (zie resistentielijst). Enkele voorbeelden van toepassingmogelijkheden zijn bijvoorbeeld; galerij-/betonvloeren die snel weer beloopbaar moeten zijn, calamiteitenbakken, opslagplaatsen van chemicaliën en accu laadstations. Bij UV belasting treedt geen verkleuring van het materiaal op en de flexibiliteit van Scanofloor Rapid blijft gewaarborgd.

  • 3-componenten gepigmenteerde of blanke polyurea coating
  • Oplosmiddelvrij
  • Zeer snelle uithardingstijd
  • Blijvend flexibel
  • Goede mechanische bestendigheid
  • Zeer goede chemische bestendigheid
  • Hoge treksterkte
Type3-componenten gepigmenteerde of blanke polyurea coating.
KleurenTransparant en standaard RAL kleuren (RAL 7030, 7032, 7035, 7037 en 7038)
DroogtijdOverschilderbaar na 1,5 uur. Mechanisch belastbaar na 3 uur.
VerwerkingKwast en roller.
UiterlijkHoogglans
Gestelde eisen aan ondergrond van beton:

De ondergrond mag maximaal 6 % vocht bevatten en moet absorberende eigenschappen hebben. Cementhuid, losse delen en olie-/vetresten hebben een nadelige invloed op de hechting. Vervuilde ondergronden moeten d.m.v. stralen of frezen tot op gezond beton gesaneerd worden. Bij gladde dichte of cementrijke ondergronden moet de ondergrond gestraald worden of d.m.v. diamant schuren. Let op minimale hechtsterkte (1,5 newton per mm²). Bewegende scheuren moeten worden dichtgezet.

 Het mengen van het materiaal:

De mengverhouding is 1:1 van beide componenten dienen gelijke hoeveelheden afgemeten of afgewogen te worden, of volle verpakkingen. De A component grondig oproeren m.b.v. mengspindel Collomix L x 90, B component even handmatig opschudden. Aansluitend A component overgieten in nieuw leeg blik (hierbij opletten dat alle materialen uit oude blik worden gebruikt). Component B toevoegen en aansluitend het geheel 2 minuten intensief mechanisch mengen “Collomix L x 90”.  Vulstof (component C) toevoegen en wederom grondig (1 minuut) mechanisch mengen.

Tip: vaste mengplek afdekken met “Stucloper”. Kleur en chargenummer vooraf controleren.

Verwerkingstijd:

De verwerkingstijd van de Scanofloor Rapid bij 20 °C ± 10 – 15 minuten. De verwerkingstijd en de doorhardingssnelheid zijn afhankelijk van:

–      Temperatuur materiaal

–      Temperatuur ondergrond

–      Omgevingstemperatuur

–      Laagdikte van de coating

Tip: produkten het liefst in een verwarmde ruimte opslaan, vooraf en tijdens de verwerking. Bij grotere oppervlaktes met meerdere mensen e.e.a. verwerken en dilitatievoegen als (rust-eindpunt) beschouwen.

 Opbouw  van het Coatingsysteem:

Op droge voorbehandelde betonnen ondergronden is het niet noodzakelijk om een epoxyprimer aan te brengen. Om een antislip effect te krijgen kan men de eerste laag instrooien met vuurgedroogd kwartszand, na uithardingen en verwijdering overtollige kwartszand kan men een tweede laag Scanofloor Rapid d.m.v. rolapplicatie aanbrengen. Eventuele reparaties kunnen met een “afgemeten” samenstelling (A+B+C) worden aangemaakt en vervolgens met spachtelmes of spaan worden aangebracht.

 Materiaalverbruik:

Het materiaalverbruik is sterk afhankelijk van het aan te brengen coatingsysteem, structuur van de ondergrond en de aan te brengen laagdikte. De gemiddelde materiaal verbruiken van een 5-tal mogelijke systemen staan vermeld bij zie systeem 1 t/m 5 .

 

 

  Wachttijd tussen de arbeidsgangen:

Bij 20 °C kan na ± 1 à 1,5 uur een volgende laag worden aangebracht. Hogere temperaturen verkorten de wachttijd terwijl lagere temperaturen dit verlengen. Let op indien de tijd tussen twee arbeidsgangen langer is dan 20 uur dan moet men opnieuw voorbehandelen.

 Uithardingstijden:

Na ± 1 à 1,5 uur beloopbaar. Na ±  2 à 3 uur mechanisch belastbaar.

Reiniging:

Bij werkonderbrekingen of bij stoppen van de werkzaamheden moet men het gereedschap reinigen met EP Verdunner, zorg wel voor voldoende ventilatie.

Veiligheidsmaatregelen:

Bij de verwerking van Scanofloor Rapid moeten de veiligheidsvoorschriften van de bedrijfsvereniging en de E.G.- veiligheidsvoorschriften van de producent in acht worden genomen.

Bij gladde afwerking eventueel tussen laag 1 en 2 waarnodig oneffenheden glad schuren, mits de droogtijden/ overlooptijden worden aangehouden.

 

Download BrochureDownload technisch datablad (TDS)Download Safety Sheet A comp (SDS)Download Safety Sheet B comp (SDS)