Jotun 9938 Dempet Sort: Populair, modern en tijdloos

Dempet Sort kan worden beschreven als een “zachte” zwarte kleur en heeft een grijze ondertoon. Vaak kiest men voor een ingetogen zwarte kleur in plaats van een hele diepe donkere zwarte kleur als het gaat om het schilderen van bijvoorbeeld een buitengevel. Voor vooral grote huizen of andere grote oppervlakten is een donkere kleur een uitstekende keuze.

DONKERE KLEUREN VERNIEUWEN
Donkere kleuren geven je huis karakter. Bij oudere woningen zal een donkere kleur, zoals de 9938 Dempet Sort een zeer verfijnde verfraaiing geven. Donkere huizen gaan meer op in hun omgeving dan witte en lichte huizen. Speel hierop in en onthoud dat donkere kleuren vaak een zachtere overgaan maken naar een natuurrijke omgeving.

Dit huis is geschilderd met de topper van Jotun, de DEMIDEKK ULTIMATE TÄCKFÄRG.

Hoe groter het contrast tussen de gevelkleur en de kozijnen, hoe meer de details worden benadrukt. 

KLEURENCOMBINATIES:

Dempet Sort geeft je oneindig veel opties als het gaat om kleurencombinaties. Als hoofdkleur is deze kleur uitstekend geschikt voor huizen met strakke, moderne architectuur.

Bij het maken van de juiste kleurkeuzes voor het schilderen van je (houten) woning heb je vaak niet alleen te maken met één hoofdkleur. Je kiest er meestal toch voor om de “kleine” onderdelen van je woning zoals de kozijnen, deuren, of het terras een andere accentkleur te geven.

LICHTE OF DONKERE KOZIJNEN?

Dit is een vraag die vele zichzelf stellen. Een leuk feitje om te weten is dat lichte raamkozijnen de kozijnen optisch kleiner laten lijken, terwijl een donkere kleur ervoor zorgt dat het kozijn optisch groter lijkt.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de details van je woning dezelfde kleur te geven als de hoofdkleur. Op onderstaande foto is goed te zien wat voor strak en sereen effect dit geeft. Het rabatwerk is geschilderd met de DEMIDEKK ULTIMATE TÄCKFÄRG en de kozijnen met de DEMIDEKK ULTIMATE VINDU. Beide in kleur 9938 Dempet Sort.

DEMIDEKK ULTIMATE TÄCKFÄRG

De DEMIDEKK ULTIMATE TÄCKFÄRG is zeer gebruiksvriendelijk en heeft uitstekende eigenschappen. Zo genereert het product zeer lange onderhoudsintervallen en kan je tot wel 10 a 12 jaar genieten van een onderhoudsarm verfsysteem. Doordat de houtnerf zichtbaar blijft geeft de DEMIDKK ULTIMATE TÄCKFÄRG een zeer eigentijdse uitstraling.

Ga naar productpaginaDownload technisch datablad Download safety datablad Download productbrochure/kleurenkaart
10L_Demidekk_Ultimate-Täckfärg

De moderne industriële stijl wordt versterkt met stalen en betonnen elementen.

“Kiest u voor hout, dan kiest u voor Jotun!”

Past prachtig in een groene, bosrijke tuin die ik heb, daarom heb ik er voor gekozen!
Fijn product om mee te werken ook….. 👌🏻

Irma Bekema
Facebook review

JOTUN 9938 DEMPET SORT ALS CONTRAST KLEUR:

De kleuren van ramen, kozijnen en andere details geven een persoonlijke“touch” aan het huis. Wanneer de kleuren harmonie uitstralen geven ze het huis een uitgesproken karakter. Zoals al eerder aangegeven kan de JOTUN 9938 Dempet Sort worden gecombineerd met de meeste kleuren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor een ton-sur-ton contrast te gaan waarbij je kiest voor genuanceerde subtiele kleurovergangen. Maar wil je juist bepaalde elementen laten opvallen kies dan voor een groter contrast.
Donkere kleuren worden vaak gekozen voor het schilderen van deuren, denk aan het bekende Hollandse donkergroen en donkerblauw. Tegenwoordig zie je dat er steeds vaker wordt gekozen voor een moderne kleur als antraciet of zwart. Op onderstaande foto is goed te zien wat voor fraai effect het zwart-wit contrast geeft voor je huis.

Dempet-Sort-9938Dempet-Sort-9-678.2
Dempet-Sort-10-678Dempet-Sort-10-678.2

DEMIDEKK ULTIMATE VINDU

Voor het schilderen van deuren of andere details is de DEMIDEKK ULTIMATE VINDU uitermate geschikt. Door de hoge elasticiteit van dit product gaat het o.a. barst en scheurvorming tegen. Tevens is ook dit product zeer gebruiksvriendelijk en genereert het lange onderhoudstermijnen. Meer lees je hier:

Ga naar productpaginaDownload technisch databladDownload safety databladDownload productbrochure

Combineer kleuren die de stijl en expressie benadrukken van de stijl die je wilt voor je woning. Klassiek, modern, of landelijk, JOTUN 9938 Dempet Sort is de perfecte donkere kleur voor elke stijl!