DEMIDEKK STRUKTURLASYR is een watergedragen transparante houtbehandeling voor buiten, welke gebaseerd is op een unieke combinatie van alkyd en acrylaat en is versterkt met UV blokkerende componenten. Dit geeft een betere bescherming dan andere transparante producten.

DEMIDEKK STRUKTURLASYR kan worden gebruikt op nieuw houtwerk, geperst, geïmpregneerd en reeds behandeld hout. DEMIDEKK STRUKTURLASYR bevat bestanddelen tegen schimmelgroei.

DEMIDEKK STRUKTURLASYR heeft een goede vloeiing en droogt snel.

  • Transparante waterverdunbare houtbeits (hybride).
  • Circa 6 à 8 jaar onderhoudsarm.
  • Uitstekende bescherming tegen U.V.
  • Elastisch en waterdampdoorlatend.
  • Perfecte hechting op nieuwe en bestaande ondergronden.
TypeTransparante hybride (alkyd-acrylaat) beits.
KleurenVele transparante kleuren via het Jotun Multicolor mengsysteem.
DroogtijdStofdroog: 2 uur. Overschilderbaar: 8 uur.
VerwerkingKwast, roller of verfspuit.
VerbruikRuw hout circa 8 – 10 m²/L, geschaafd hout circa 12 – 14 m²/L.
VerdunningWater
UiterlijkZijdeglans

Voorbereiding
Ondergronden moeten schoon en droog zijn voordat er behandeld wordt. Voor de beste hechting moeten glanzende ondergronden mat worden geschuurd. Hout eerder behandeld met een lijzaadolie moet helemaal worden kaal geborsteld omdat dit blaren kan veroorzaken. Kwast helemaal over de lengte van hout om vergeten plekken te voorkomen.

 Nieuw hout
Voor of meteen na installatie voorbehandelen met VISIR OLJEGRUNNING KLAR met een kwast. Breng niet overmatig aan; glimmende of verzadigde plekken vermijden. Alle kopse kanten behandelen met 3-4 lagen nat in nat. Het voorbehandelde hout moet binnen drie maanden afgewerkt worden met het product naar uw keuze.

Behandeld hout

Ondergrond goed reinigen met PINGO CLEANER of JOTUN HUSVASK en nawassen met schoon leidingwater, alle stof en losse delen verwijderen. Ondergronden met schimmelgroei moeten worden schoongemaakt met een schimmelwerend middel. Eerder transparant geschilderd hout: Schoonmaken met JOTUN KRAFTVASK. Na het wassen en schoonborstelen, breng één laag VISIR OLJEGRUNNING KLAR aan op de kale delen en poreuze ondergronden afwerken met 1-2 lagen DEMIDEKK STRUKTURLASYR.

Gebruik
DEMIDEKK STRUKTURLASYR is speciaal ontwikkeld voor grof gezaagd hout. Breng het goed verdeeld aan op 1-2 platen tegelijk. Werk regelmatig en voorkom vlekken op de nog niet behandelende onderdelen.  Gebruik verwerkingsgereedschap speciaal ontwikkeld voor watergedragen producten.

Nieuw houtwerk: Behandel het voor of direct na installatie van het hout. Voorbehandelt hout met 2 lagen DEMIDEKK STRUKTURLASYR behandelen en 3 lagen op kaal hout. Het oppervlak moet schoon, droog, zuiver en gezond zijn. Om het beste resultaat te bereiken, dient nieuw hout zo spoedig mogelijk behandeld te worden. Om deze reden mag hout nooit langer dan circa zes weken onbehandeld aan de buitenlucht blootgesteld zijn.

Eerder transparant behandeld hout

1-2 lagen DEMIDEKK STRUKTURLASYR. Als het weer in hout zit, is er een dekkend verfsysteem aan te raden.